In amper 4 dagen won hij de titel zowel in het tijdrijden als op de weg.

In Ruddervoorde Balliebrugge reed hij op 4 april de tijdrit. Vanaf het einde van de eerste ronde nam Lars de leiding met een kleine 30 seconden. In de tweede ronde naderde de tweede in de stand tot op 4 seconden dus het werd nog heel spannend. Gelukkig kon Lars het tempo aanhouden tot op de eindstreep en zo de overwinning op zijn naam schrijven met een kleine 8 seconden, Anthony Debuy werd tweede en Robin Rosseeuw derde.

Gilles Borra eindigde als 5e en bij de U23 reeks werd Jelle Van Achter 20 en Dimi Van Pamel 22e.

Op 7 april reden we dan het provinciaal kampioenschap op de weg te Rollegem. De start was om 10u30 en ze moesten 121 km rijden verdeeld over 9 ronden over een heel mooi parcours met heel wat hoogtemeters.

Vanaf de eerste ronde was Lars Van Coppenolle samen met Jason Decottignies in de ontsnapping. Samen hielden ze het vol tot op 3 ronden van het einde. Mede door het harde werk van zijn ploegmaten in de achtergrond kon Lars voorop blijven en zo als eerste eindigen met een grote minuut voorsprong. Achter hem was er nog een sprint voor de tweede plaats tussen Cédric Defreyne en Arne Dierckens die Cédric kon winnen.

Arne werd dus 3e, Tom plovie 6e, Koen Demunck 10e, Robin Derycke 31e en Ibe Vandromme 32e.

In de namiddag bij de U32 behaalde Lowie Degryse de 14e plaats en Stijn Moerman de 30e na een echte afvallingswedstrijd.