Er kwamen 146 renners aan de start voor een wedstrijd over 141 km waar Le Petit Poggio hen maar liefst 12 keer onder de wielen werd geschoven. Van ons team waren dit Mathias Vanoverberghe, Emiel Planckaert, Aiko Muylle, Koen Demuynck, Luca De Jaeger en Andreas Deceuninck.

Van in de start werd er een hoog tempo aangehouden. Er waren af en toe ontsnappingen maar die werden telkens teniet gedaan. Half koers was er dan toch de juiste ontsnapping met 21 renners die al snel 30 seconden namen. Ondanks dat het peloton er alles aan deed om de vluchters te grijpen lukte dit net niet. Van ons team was er niemand mee en Mathias had dan ook nog eens materiaalpech op anderhalve ronde voor de aankomst. Gelukkig kon hij nog terug gebracht worden.

Op één ronde van het einde waren er nog 2 koplopers die dan ook mochten sprinten voor de overwinning. Daar achter kwam alles terug samen en het peloton mocht sprinten voor de derde plaats. Mathias probeerde dit nog te ontlopen maar werd in de laatste bocht terug gehaald.

Onze renner werden: Mathias Vanoverberghe 37, Aiko Muylle 95, Andreas Deceuninck 96, Luca Dejaeger 108, Koen Demuynck 109.