Er kwamen 173 renners aan de start voor deze loodzware wedstrijd over 156, 2km. Van onze ploeg; Kobe Vanoverschelde, Arne Dierckens, Lars Van Coppenolle, Tom Plovie, Pieter Ververken, Stijn Moerman en Andreas Deceuninck.

De renners starten met 4 plaatselijke ronden van 13,42 km om daarna 2 grote ronden te rijden van 30,87 km met daarin de gevreesde steenstraat, een kasseistrook van een grote 2 km à la Paris-Roubaix. Om daarna te eindigen met nogmaals 3 keer de plaatselijke ronde van 13,42 km. Ze moesten ook nog 7 keer over de helling van het Stampkot en 9 keer Staden berg naar boven.

Bij het ingaan van de tweede ronde had Arne al de pech van een lekke band achteraan. Gelukkig kon hij vlug weer op zijn fiets om achter de ploegwagen terug gebracht te worden. Kort daarna was er echter een val in het peloton waardoor de caravan tot stilstand gedwongen werd en Arne moest alleen verder. Jammer genoeg was Lars betrokken bij de valpartij met een opgave tot gevolg, gekwetst en een kapotte fiets. De auto’s konden vlug weer vertrekken zo konden we Arne alsnog terug bij het peloton brengen.

Intussen was er vooraan in de koers een ontsnapping aan de gang met 7 renners. Zij kregen tot 1 minuut voorsprong maar het peloton liet niet begaan en er kwam een tegenaanval. De vluchters werden door een verbrokkeld peloton teruggegrepen op de kasseistrook tijdens de tweede grote ronde.Meteen was er terug een aanval van 11 renners met verschillende favorieten. Kort daarna kwamen er nog 13 renners bij. Daarbij zaten van ons Kobe, Arne en Tom. Bij de 24 leiders ook 4 renners van Shifting Gears die als de te kloppen ploeg gezien werden.

Zo konden we de laatste 3 kleine ronden ingaan. Uit die groep ontsnapten er nogmaals 7 renners. Hierbij Kobe maar ook de 3 renners van Shifting Gears.

In de laatste ronde op de helling van het Stampkot forceerde Kobe samen met nog twee renners nog een aanval en met zijn drieën gingen ze verder. Kobe van ons team, Jarno Bellens van Stageco team en Wesley Van Dyck van Shifting Gears. Die laatste wou niet meer overnemen de laatste 12km tot grote frustratie van de andere twee renners.

Uiteindelijk kon Kobe toch zegevieren en won hij tot onze en zijn grote vreugde met een ruime voorsprong op de andere twee. Intussen werd alles achter hen verbrokkeld en werden achter hem Tom en Arne terug ingelopen door een heel erg uitgedund peloton. Zij mochten uiteindelijk nog spurten voor de 14de plaats.

Arne die zijn eerste interclub ooit reed werd heel mooi 24ste, Tom in hetzelfde groepje 59ste. Andreas die in een grote groep erachter zat werd nog 92ste. Stijn, ook zeer goed op dreef moest de rol lossen net voor de laatste ronde en moest zo de wedstrijd eerder verlaten. Pieter had een slechte dag en moest de rol lossen tijdens de tweede doortocht in de Steenstraat.

Achteraf kon de ploegleider alleen maar trots zijn op zijn renners. Het zei voor de wedstrijd al : ‘het is niet omdat er op papier sterkere ploegen in wedstrijd zitten dat we ze niet kunnen verslaan’.

Het was een echte topdag. Kobe heeft de gele trui om zijn schouders en we werden 3de in het ploegenklassement. Dit betekent dat we in de volgende manche als 3de volwagen mogen startten.

Aan alle renners een hele dikke pluim!!!!

Alle reacties:6363